Novice

< nazaj

Odprto pismo predsedniku MOK Thomasu Bachu

Datum: 17.10.2019
20. septembra 2019 se je skupina neodvisnih združenj športnikov oziroma njihovih sindikalnih predstavnikov iz 6 držav ter 4 svetovna združenja športnikov, med katerimi je tudi svetovno združenje sindikatov športnikov World Players Association, še drugič zbrala v sklopu letnega foruma AthleteCAN, da bi razpravljali o mednarodnih vprašanjih, ki zadevajo vsebine povezane s športniki. Odprto pismo, ki so ga organizacije včeraj naslovile na predsednika MOK je skupni ukrep organizacij, kot posledica teh razprav.

V preteklih dneh so se nekateri predstavniki omenjenih organizacij zopet zbrali na mednarodni konferenci “Play the Game” v Colorado Springsu (ZDA), z naslovno temo “porast moči športnikov” in izkoristili trenutek ter platformo, da z odprtim pismom opozorijo na pomembno vprašanje zagotavljanja temeljnih človekovih pravic športnikom.

Olimpijska listina je temeljni vodnik za razvoj, delovanje in rast MOK ter olimpijskega gibanja. Zato predstavniki športnikov priporočajo, da MOK nemudoma sprejme „Osmo temeljno načelo olimpizma“. To načelo bi se glasilo: „Olimpijsko gibanje je zavezano k spoštovanju vseh mednarodno priznanih človekovih pravic in si hkrati prizadeva za ohranjanje teh pravic.“

Konference se je udeležil tudi predsednik Sindikata športnikov Slovenije in član izvršnega odbora svetovnega združenja športnih sindikatov World Players Association, Dejan Stefanović.
 
Na tej povezavi si lahko preberete pismo predsedniku MOK, Thomasu Bachu.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze