Novice

< nazaj

Na študij v tujino odhaja nov val odličnih slovenskih športnic in športnikov

Datum: 19.8.2014
Tudi v prihajajočem študijskem letu zanimanje za študij na daljavo med slovenskimi športniki ne upada. Vpisni postopek na mednarodni študijski program športnega menedžmenta, ki poteka na Danskem (UCN Denmark) in v katerega je poleg Slovenije vključeno 23 evropskih držav, je uspešno zaključilo vseh 10 športnic in športnikov, ki so kandidirali za vpis.
 
K velikemu zanimanju slovenskih športnikov, za vpis na omenjeni mednarodni študijski program, vsekakor pripomorejo izjemno pozitivne izkušnje že vključenih športnikov študentov, a prav tako ne smemo zanemariti razloga, da v Sloveniji še vedno ni sistemsko urejenih študijskih programov, ki bi športnikom kljub natrpanemu urniku treningov in tekmovanj, tako iz vsebinskega kot finančnega pogleda omogočali nemoteno opravljanje študijskega procesa. Dotični študij je namreč izredno fleksibilen in prijazen do vseh športnikovih obveznosti ter poleg obvezne prakse, ki športnika pripravi na lažji prehod v obdobje po končani športni karieri, v okviru aktivnosti Sindikata športnikov Slovenije ponuja tudi stalno, brezplačno, pomoč tako imenovanega tutorja.
 
V procesu zbiranja prijav je v letošnjem letu prvič sodelovala tudi Komisija športnikov pri OKS-ZŠZ, kar se je pokazalo za izjemno dobro potezo. Na njihov poziv se je namreč odzvalo kar nekaj mladih perspektivnih športnikov in prav vsi so uspešno zaključili vpisni postopek.
 
Kot smo že omenili na začetku, bo meseca septembra s študijem začelo deset odličnih slovenskih športnic in športnikov: zlati maturant, svetovni prvak v cestnem kolesarjenju do 23 let in najmlajši kolesar v UCI World Tour karavani, Matej Mohorič; rokometna reprezentantka Ana Gros; pa perspektivna plavalca Tjaša Vozel in Vid Veličkovič; namiznoteniška igralka Alex Galič; košarkar Miha Fon in nogometaši Luka Majcen, Miha Korošec, Nino Pungaršek in Dejan Krljanović.
 
Resnično si želimo, da bi po toliko dobrih odzivih, pristojne institucije v čim krajšem obdobju omogočile slovenskim športnicam in športnikom študijski program, ki jih bo prepričal in jim hkrati omogočil nemoteno nadaljevanje aktivne športne kariere ob uspešnem izpolnjevanju študijskih obveznosti.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze