Novice

< nazaj

Prvo srečanje z novim ministrom za šolstvo in šport

Datum: 4.2.2009

Delegacija Sindikata športnikov Slovenije (SŠS) v sestavi Beno Lapajne, Andrej Pohar in Dejan Stefanović je ministru Lukšiču in v.d. direktorja Direktorata za šport Rajštru predstavila svoje poglede in rešitve za ureditev položaja vrhunskih in profesionalnih športnikov v Sloveniji.

Zaradi skopo odmerjenega časa so bili izpostavljeni le najbolj pereči problemi, kot so problematika odsotnosti delovnih razmerij in kolektivnih pogodb v slovenskem športu, vzpostavitev poklicnega sklada za športnike ter zaposlovanje po koncu kariere najboljših športnikov v državni upravi.

Na dnevnem redu srečanja se je znašlo tudi izobraževanje športnikov v času njihove aktivne kariere, o čemer trenutno v EU poteka obsežna raziskava pod okriljem FIFPro s sodelovanjem Evropske komisije, ter tudi kategorizacija športnikov, katero bi bilo potrebno pripraviti skupaj z vsemi akterji v slovenskem športu, torej tudi s športniki.

Minister za šolstvo in šport je ob koncu srečanja obljubil, da bo ministrstvo v roku dveh tednov posredovalo mnenje o predstavljenih rešitvah (SŠS) in razmislilo o pobudi za oblikovanje medresorske delovne skupine, ki naj bi še v tem letu oblikovala ustrezne zakonodajne akte v korist športnikov.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze