Novice

< nazaj

Predstavnik SŠS imenovan v delovno skupino za pripravo novega predloga Zakona o športu

Datum: 25.4.2014
Sindikat športnikov Slovenije je s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport  dobil uradni poziv za imenovanje svojega predstavnika v Delovni skupini za pripravo predloga novega Zakona o športu.

Dejan Stefanović, ki bo v omenjeni delovni skupini predstavljal glas slovenskih športnikov, bo pri pripravi predloga besedila členov novega Zakona o športu poskušal iskati ustrezne vsebinske in pravne rešitve za nadgradnjo zakona, ki je v veljavi vse od leta 1998. Prav tako se bo zavzemal, da bo novi zakon vseboval tiste sedaj manjkajoče elemente, ki pomanjkljivo urejajo status slovenskih športnikov in oblike organiziranosti športa nasploh.

Poziv za imenovanje predstavnika SŠS v omenjeno delovno skupino je vsekakor velik in pozitiven korak pri tvornem sodelovanju med Direktoratom za šport na MIZŠ in organizacijo, ki zastopa ineterese slovenskih športnikov. Vsekakor si želimo, da se iskanje rešitev in naprezanja za ureditev statusa športnikov ne bodo končala v okviru te delovne skupine, ampak se bodo nadaljevala tudi na drugih področjih slovenskega športa.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze