Novice

< nazaj

Zaključna konferenca IAM (INTEGRITY AGAINST MATCH-FIXING)

Datum: 13.12.2021

V Nogometni hiši zabave, v Ljubljani,  je potekala konferenca na temo boja proti prirejanju športnih rezultatov. Dogodek je predstavljal sklepno dejanje projekta IAM – Promoting Integrity Against Match-fixing through education among young athletes (‘Spodbujanje integritete v boju proti nameščanju športnih rezultatov, preko izobraževanja mladih športnikov’), v katerega je vključenih pet evropskih držav (Slovenija, Italija, Bolgarija, Grčija in Turčija) in je podprt s strani EU programa Erasmus+Sport. 

Na konferenci je bila predstavljena zasnova, namen ter aktivnosti omenjenega projekta, ki so bile izvedene na področju Slovenije. K sodelovanju so bili povabljeni tudi gostujoč govorci, ki so problematiko predstavili z vidika različnih slovenskih krovnih organizacij in stališča športnikov. Na seminarju so poleg predstavnikov NK IB 1975 Ljubljana sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS-ZŠZ), Nogometne zveze Slovenije (NZS), Teniške zveze Slovenije (TZS), Sindikata športnikov Slovenije (SŠS) in Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), ZNTS, podžupana MOL za šport, NK Bravo, NK Ilirija in NK Šmartno.

Seminar je potekal v izredno produktivnem tonu, z intenzivnimi razpravami in idejami, saj so se udeleženci zelo dobro vključili v diskusijo ter podali številna uporabna mnenja in rešitve, ki bodo prišla prav v nadaljnjem spopadu s problematiko prirejanja rezultatov tekem.

V okviru projekta je nastal priročnik, ki je namenjen osveščanju mladih športnikov in ga lahko koristno uporabijo športni delavci v poljubni panogi, zato je na voljo v prilogi za delitev.

Na tej povezavi si lahko ogledate priročnik.

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze