Novice

< nazaj

Obiski športnih društev v sklopu evropskega projekta ”PROTECT YOUR SPORT”

Datum: 18.12.2013
Projekt "PROTECT YOUR SPORT. DON'T GAMBLE WITH IT” je prvi od tovrstnih aktivnosti znotraj EU, kjer z namenskimi sredstvi športnikom omogočajo izobraževalne programe in preventivne akcije, ki naj bi preprečile nameščanje rezultatov športnih tekmovanj ter posledično vključenost glavnih akterjev v danes tako aktualne športne stavnice.

Pri projektu, ki je v celoti financiran z namenskimi sredstvi Evropske komisije, sodelujejo organizacije (sindikati na področju špota), ki so članice združenj UNI Sport Europa oziroma EU Athletes in predstavljajo preko 30.000 profesionalnih športnikov znotraj EU. Slovenija pri aktivnostih projekta sodeluje s strokovno ekipo Sindikata športnikov Slovenije, ki bo prisotna predvsem v športnih društvih ekipnih športnih panog, kjer je problem prirejanja športnih rezultatov še toliko večji.

V preteklih tednih so bile vsebine projekta že predstavljene nekaterim športnim kolektivom, ki so se na obisk predstavnikov SŠS odzvali pozitivno. Prav tako so športnice in športniki izpolnili anonimne anketne vprašalnike, na podlagi katerih bo moč analizirati aktualno stanje na področju aktivnosti športnikov na tem področju. V prihajajočih dveh mesecih bo obiskano preko 40 športnih društev ekipnih športnih panog, vsekakor pa ne bodo 

V fotogaleriji si lahko ogledate utrinke s sestankov pri RK Krim Mercator, KK Krka Novo mesto, RD Slovan, Rugby clubu Olimpija, KK Slovan in KK Helios Domžale.  

Ostale novice

Sorodne novice

 • Državno priznanje danskemu sindikatu
  6.11.2013

  Državno priznanje danskemu sindikatu

  Danski sindikat profesionalnih igralcev nogometa (Spillerforeningen) je prejel priznanje s strani Ministrstva za socialne zadeve, mladino in vključevanje, za prizadevanja in aktivnosti na področju družbeno koristnih projektov.

 • Slovenski športniki vključeni v evropski projekt ”Protect your sport. Don't gamble with it”
  11.9.2013

  Slovenski športniki vključeni v evropski projekt ”Protect your sport. Don't gamble with it”

  Projekt "PROTECT YOUR SPORT. DON'T GAMBLE WITH IT” je prvi od tovrstnih aktivnosti znotraj EU, kjer so z namenskimi sredstvi športnikom omogočeni izobraževalni programi in preventivne akcije.

 • Rožnati oktober
  25.10.2010

  Rožnati oktober

  Slovenski športniki prispevajo k širšemu ozaveščanju javnosti o bolezni raka na dojkah.

 • Krimovke z akcijo ŠSŠ
  24.3.2006

  Krimovke z akcijo ŠSŠ

  Odmevna akcija "Glavo gor! Rak - poglej mu v oči in zmagaj tudi ti" se je na pobudo Sindikata profesionalnih nogometašev Slovenije (SPINS) začela že lani oktobra na reprezentančni nogometni tekmi med Slovenijo in Škotsko.

Nacionalne panožne športne zveze