Novice

< nazaj

Prvi uradni obisk predstavnikov SŠS, pri ministru dr. Igorju Papiču

Datum: 23.11.2022
Predstavnika Sindikata športnikov Slovenije, sta skupaj s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, obiskala ministra za izobraževanje, znanost in šport na MIZŠ, dr. Igorja Papiča.
 
Vsebina srečanja se je navezovala predvsem na iskanje rešitve oziroma možnosti obuditve Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih in vrhunskih športnikov (ZPZPŠ-1), za katero se že nekaj časa, skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije in ostalimi deležniki na področju športa, zavzema Sindikat športnikov Slovenije. Pobuda temelji predvsem na dejstvu, da bodo športniki, kot večinoma samozaposleni posamezniki, v prihodnje čutili negativne posledice sprememb davčne zakonodaje, delovnopravna zakonodaja pa je v tem pogledu že sedaj izrazito neugodna.
 
Predsednik SŠS, Dejan Stefanović je na srečanju izpostavil tudi posamezne določbe Zakona o športu (ZŠpo-1), predvsem tiste, ki urejajo področje zaposlovanja športnikov in nadomestil ob prestopih le teh med športnimi društvi.
 
Minister se je na predstavljene vsebine odzval pozitivno in pozdravil pobude predstavnikov Sindikata športnikov Slovenije, skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije. Sklenil je, da se pod okriljem Direktorata za šport, ki ga vodi v.d. direktorice direktorata, dr. Petra Robnik, v čim krajšem času skliče delovna skupina, ki bo določila vsebine in strategijo sprememb Zakona o športu in obuditve Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih in vrhunskih športnikov.
 
 

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze