Novice

< nazaj

Posvet na temo prirejanja rezultatov športnih tekmovanj na Brdu

Datum: 24.5.2018
V zadnjih letih se nogomet v Evropi sooča z naraščajočim številom zaskrbljujočih dogodkov, povezanih s prirejanjem rezultatov, dogodkov ali delov dogodkov nogometnih iger. Vse sovpada s hitrim razvojem trga iger na srečo, zlasti v spletnem okolju. Prirejanje rezultatov tekem, dogodkov ali delov dogodkov je v nasprotju s pravili in etiko športa, državnimi zakoni in ogroža integriteto celotnega nogometnega okolja ter vseh deležnikov, naj si bo to zaradi športnih, finančnih ali drugih razlogov. 
 
Dogodka so se udeležili predstavniki različnih področij, in sicer Interpola, Europola, Policije, Nacionalnega preiskovalnega urada, UEFA (Oddelek za preprečevanje prirejanja rezultatov), Specializiranega državnega tožilstva, Transparency International, Olimpijskega komiteja Slovenije, Košarkarske zveze Slovenije, nogometnih klubov, Sindikata športnikov Slovenije in Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, nogometnih sodnikov ter predstavniki trenerjev. 
 
Namen posveta je bil v kontekstu dialoga združiti vse deležnike, predstaviti primere dobrih praks že obstoječih aktivnosti in najti ustrezne idejne zasnove za poenotenje ter optimizacijo le the. Ob koncu posveta je NZS predstavila ukrepe, ki jih je izvedla v okviru sistemskega obvladovanja tveganj in urejanja obstoječega področja. 

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze