Novice

< nazaj

Kampanja ”Tečem za šport”

Datum: 4.4.2021
Skupaj z izvajalci športa smo pripravili akcijo “Tečem za šport”, s katero želimo izpostaviti trenutno problematiko na področju športa, negativen odnos države do športa, predvsem pa naglo poslabševanje statusnega položaja športnikov, finančnega poslovanja športnih društev in zvez ter splošen upad motoričnih sposobnosti otrok in njihovega zanimanja za šport. Navkljub številnim predlogom in pozivom civilne sfere športa, pa je imela država do sedaj gluha ušesa tudi pri sprejemanju protikoronskih paketov. 

Zaradi krize, ki jo je povzročila pandemija virusa Covid-19, se je področje športa v Sloveniji znašlo v nezavidljivem položaju. Rešitev ali vsebinskih predlogov s strani stroke ni zaznati, zato bomo spodbudili javno razpravo o predlogih rešitev ob izhodu iz te krize, obenem pa z akcijo drug drugega motivirali, da iz krize izstopimo karseda pozitivni. 

Športniki se zavedamo dejstva, da je zdravje ljudi na prvem mestu in hkrati vodilo tistim, ki odločajo o ukrepih za zajezitev pandemije virusa Covid-19. Slednje smo v preteklem letu vestno upoštevali in bili zgled marsikateremu državljanu. 

K akciji so se aktivno priključile nekatere nacionalne panožne športne zveze, športna drušva in športniki. Naša želja je, da se v čim večjem številu k akciji priključite tudi vi, podporniki in športni navijači. 

Vse navijače in podpornike športa prosimo, da na svojih kanalih komuniciranja delijo posnetke in fotografije aktivnosti (teka), v svojem lokalnem okolju ali v okolju športnega društva s ključnikom #tecemzasport. Ob tem pozivamo vse, da se ob izvajanju aktivnosti, strogo držijo vseh trenutno predpisanih ukrepov za zajezitev pandemije virusa Covid-19 (na primer: snemalec ali navijači/podporniki morajo nositi masko, med izvajanjem aktivnosti pa maska za športnika ni obvezna). 

Šport NI problem. Šport JE rešitev!

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze