Novice

< nazaj

Športniki v EU s skupnimi stališči do izboljšanja statusnih pravic

Datum: 25.3.2019
Organizacija EU Athletes, evropsko združenje neodvisnih športnih sindikatov in združenj različnih športnih panog, ki predstavlja več kot 25000 profesionalnih športnikov, je objavila dokument, ki so ga enotno oblikovali in sprejeli prav njeni člani. 
 
Namen dokumenta, kjer so zbrana enotna stališča organizacij, ki predstavljajo glas športnikov v EU, je izpostaviti glas evropskih športnikov o ključnih temah, kot so statusne pravice, dobro upravljanje, gospodarska razsežnost športa, prirejanje rezultatov tekem, protidopinški ukrepi, osebnostni razvoj in sodelovanje z drugimi zainteresiranimi deležniki. Dokument o skupnih stališčih upošteva aktualni razvoj dogodkov na področju politike športa in vprašanja ter oblikuje jasne predloge in priporočila, namenjene evropskim institucijam, državam članicam in športnim organizacijam.
 
Generalna sekretarka EU Athletes, Paulina Tomczyk je poudarila pomembnost aktivnega sodelovanja športnikov pri nastajanju dokumenta o skupnih stališčih. “Naš cilj je optimizirati upravljanje področja športa v korist statusnih pravic športnikov, pa tudi področja športa nasploh. Da bi to dosegli, se veselimo dialoga in sodelovanja z javnimi in zasebnimi institucijami. Zagotoviti moramo, da politika na področju športa spoštuje temeljne pravice športnikov, ki so kot prvo ljudje, državljani in delavci. "
 
Dokument lahko prenesete na naslednji povezavi: EU Athletes 2018 Common Position Paper

Ostale novice

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze