Novice

< nazaj

Športniki vključeni pri nastajanju in izvrševanju antidopinške politike

Datum: 3.10.2019
V začetku meseca septembra je bilo na pobudo bodočega predsednika WADA Witolda Banka, v Varšavi na Poljskem, organizirano srečanje na katerem so razpravljali o udeležbi športnikov v protidopinški politiki. Evropsko združenje sindikatov na področju športa EU Athletes je bilo povabljeno na dogodek skupaj z različnimi komisijami in odbori za športnike, imeli pa so možnost predstaviti skupna stališča svojih članov, sindikatov in športnih združenj iz cele Evrope. Generalna sekretarka EU Athletes Paulina Tomczyk je poudarila pravico športnikov, da jih zastopajo njihove neodvisne in demokratične organizacije, pa tudi potrebo po poštenih, sorazmernih in učinkovitih protidopinških postopkih, ki spoštujejo človekove pravice športnikov. Razprava se bo nadaljevala na naslednjih srečanjih, načrtovanih v Katovicah na Poljskem novembra 2019 in v Lozani v Švici.

Ostale novice

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikata SŠS in SPINS sta pred dnevi sklenila partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Odprto pismo predsedniku MOK Thomasu Bachu
  17.10.2019

  Odprto pismo predsedniku MOK Thomasu Bachu

  Predstavniki športnikov z odprtim pismom predsedniku MOK opozorili na pomembno vprašanje zagotavljanja temeljnih človekovih pravic športnikom.

 • #EUSportIntegrityDay
  15.4.2019

  #EUSportIntegrityDay

  Danes je #EUSportIntegrityDay. S sodelovanjem v mednarodni kampanji se tudi Sindikat športnikov Slovenije zavezuje k boju proti prirejanju rezultatov športnih tekmovanj.

 • Tretja globalna konferenca o celostni obravnavi razvoja športnikov
  3.4.2019

  Tretja globalna konferenca o celostni obravnavi razvoja športnikov

  WPA je v sodelovanju s FIFPro in številnimi športnimi organizacijami ter strokovnjaki, ki predstavljajo glas, ščitijo pravice in usmerjajo razvoj športnikove osebnosti, v Amsterdamu, organiziralo tretjo globalno konferenco na temo celostnega razvoja

 • Športniki v EU s skupnimi stališči do izboljšanja statusnih pravic
  25.3.2019

  Športniki v EU s skupnimi stališči do izboljšanja statusnih pravic

  Organizacija EU Athletes, evropsko združenje neodvisnih športnih sindikatov in združenj različnih športnih panog, ki predstavlja več kot 25000 profesionalnih športnikov, je objavila dokument, ki so ga enotno oblikovali in sprejeli prav njeni člani

Sorodne novice

Nacionalne panožne športne zveze